26 Kasım 2012 Pazartesi

Yemek Tarifi Mercimekli Bulgur


MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


MALZEMELER

2 adet büyük boy soğan
2 su bardağı mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
2-3 sivri biber
1 adet büyük boy kırmızı biber
½ çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber ve su


HAZIRLANIŞI

Bir gün önceden ıslattığımız mercimeklerin suyunu değiştirdikten sonra üstünü örtecek kadar yeni su ekleyerek haşlayın. Diğer tarafta bulguru bir kaç su yıkayıp hazır tutun ve bir tencerede yağımızı ilave ederek doğranmış soğanları ve biberleri kavurun. Kavrulan soğan ve biberin üzerine domates ve biber salçasını ekleyip, salçalar eriyene kadar biraz karıştırın          (dilerseniz salçaların daha kolay erimesi için biraz sulandırabilirsiniz) ve bulguru ilave ederek bir kaç dakika kavurun. Arkasından haşlanmış olan mercimekleri, tuzu ve diğer baharatları ilave edin. Üstünü biraz geçecek kadar ılık ya da sıcak su koyup, suyunu çekip, yumuşayıncaya kadar, arada karıştırarak, tencerenin ağzı kapalı bir şekilde pişirin.


...Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder