MERCİMEKLİ BULGUR
PİLAVI
MALZEMELER
2 adet büyük boy soğan
2 su bardağı mercimek
2 su bardağı pilavlık bulgur
2-3 sivri biber
1 adet büyük boy kırmızı biber
½ çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber ve su
HAZIRLANIŞI
Bir gün önceden ıslattığımız mercimeklerin suyunu
değiştirdikten sonra üstünü örtecek kadar yeni su ekleyerek haşlayın. Diğer
tarafta bulguru bir kaç su yıkayıp hazır tutun ve bir tencerede yağımızı ilave
ederek doğranmış soğanları ve biberleri kavurun. Kavrulan soğan ve biberin
üzerine domates ve biber salçasını ekleyip, salçalar eriyene kadar biraz
karıştırın (dilerseniz
salçaların daha kolay erimesi için biraz sulandırabilirsiniz) ve bulguru ilave
ederek bir kaç dakika kavurun. Arkasından haşlanmış olan mercimekleri, tuzu ve
diğer baharatları ilave edin. Üstünü biraz geçecek kadar ılık ya da sıcak su
koyup, suyunu çekip, yumuşayıncaya kadar, arada karıştırarak, tencerenin ağzı
kapalı bir şekilde pişirin.
...Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder