13 Kasım 2012 Salı

Yemek Tarifi Lazanya


KOLAY LAZANYA

Malzemeler:

12 yaprak lazanya
250 gr Kıyma
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
Tuz, karabiber
Sıvıyağ

Beşamel sosu için:

2 su bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvıyağ
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:
Tavayı ocağa alıp içersine sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuruyoruz. Üzerine kabuğu soyulmuş, doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ilave ediyoruz. Kıymayla bu karşımı yoğurup harcı hazır hale getiriyoruz. Diğer tarafta başka bir tencereye sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Unu ilave edip çırpma teliyle karıştırıp, kavuruyoruz. Daha sonra üzerine soğuk sütü döküp hızlıca karıştırıyoruz. Tuzunu, karabiberini koyup kıvamını kontrol ediyoruz. Biraz akıcı bir kıvam olmalı. Fırın kabını veya borcamı yağlayıp zemine yaprak lazanya koyuyoruz. Üzerine kıymalı harçtan koyup onunda üzerine beşamel sosundan döküp birazda rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Bu işlemi lazanyalar bitene kadar yapıyoruz ( ortalama 4 veya 5 kat olmalı). Son koyduğumuz hamurun üzerine sadece beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Fırına koymadan önce 10 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra 170 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişiriyoruz. 

Afiyet Olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder